top of page
Yazarın fotoğrafıAlper Akpeçe

Denizciler için 7 Ücretsiz Mobil Uygulama

Güncelleme tarihi: 17 Eyl

Denizcilerin Sahip Olması Gereken 7 Ücretsiz Mobil Uygulama


Akıllı telefonlar, denizcilerin hayatında hem karada, hem de denizde ayrılmaz bir parça haline geldi. Ne kadar eleştirsek de, onlarsız yaşamak zor. Akıllı telefonlar tarafından desteklenen mobil uygulamalar, günlük hayatımızda iletişim kurma, organize olma ve önemli şeyleri hatırlama şeklimizi değiştirdi.


Mobil uygulamalar, hayatımızın hemen her alanında kendine bir amaç buldu. Kullanıcılar; kişisel kullanımın yanı sıra, önemli veri ve bilgileri en kolay şekilde ulaşmak üzere profesyonel uygulamaları da yaygın olarak kullanmaya başlamıştır.


Bu makalede, denizcilerin nereye giderse gitsin telefonlarında bulundurması çok faydalı olacağına inandığım bazı önemli denizcilik mobil uygulamalarından bahsedeceğim.


Denizcilik Sektörünün güvenilir kuruluşları tarafından geliştirilen bu 7 ÜCRETSİZ mobil uygulamayı incelemenizi tavsiye ediyorum.



   Özellikle denizciler için yapılmamış olsa da, Amerikan Kızıl Haçı ve İngiliz Kızıl Haçı tarafından sunulan “İlk Yardım” uygulaması, günlük ilk yardım senaryoları ve acil durumlara nasıl hazırlanılacağı konusunda basit, kolay tavsiyeler sunar. Gemilerde ilk yardım ve yaralanmalara anında müdahale konusunda genellikle doğru bilgi eksikliği olduğunda bu uygulamalar oldukça yararlıdır.

   Bu uygulamalar, günlük ilk yardım senaryoları ve acil durumlara nasıl hazırlanılacağı konusunda basit ve kolay tavsiyeler sunar. Ayrıca hızlı öğrenme için videolar, etkileşimli testler ve adım adım basit öneriler de mevcuttur. Gerekli bilgiler uygulamanın kendisinde barındırılır, yani internet bağlantısına ihtiyaç duyulmaz, bu da hızlı ve kolay erişim sağlar.


2. Equasis – Gemiler ve Denizcilik Şirketlerinin Veritabanı :


   Belirli bir gemi veya denizcilik şirketi hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Equasis'i deneyin.


   Equasis, 100 GT (Gross Tonnage) üzerindeki tüm deniz ticaret gemileri ve bu gemileri işleten ve sahip olan şirketlerin kapsamlı bir veritabanıdır. Equasis veritabanı, kamu sektörü ve denizcilik endüstrisinden 45'ten fazla veri sağlayıcı tarafından beslenir. Şu anda Equasis'e bilgi sağlayan beş Liman Devleti Kontrol rejimi bulunmaktadır: Paris MoU (Avrupa kıtası, Kanada ve Rusya'nın bir kısmı), Tokyo MoU (Pasifik ve Asya), Hint Okyanusu MoU, ABD Sahil Güvenlik ve Viña del Mar anlaşması (Latin Amerika).


   Her hafta, tüm verilerin yaklaşık %70'i yenilenir, buna sınıf ve yasal sertifikalar, PSC denetimleri, P&I, birlikler ve denetleme programları, geminin özellikleri vb. dahildir.



3. Cargo Handbook – Dünyanın En Büyük Kargo Taşıma Veritabanı


   Cargo Handbook, denizcilik endüstrisindeki en büyük kargo taşıma veritabanıdır. BMT Surveys tarafından geliştirilen uygulama, kargoların ve onların özel taşıma gereksinimlerinin yeterli bir şekilde anlaşılmasını ve kargo hakkında hızlı bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Bu uygulama ile kullanıcılar 800'den fazla ürün için kılavuza doğrudan erişebiliyor.


   Denizciler, kargoların temel tanımına, fotoğrafına ve özel taşıma gereksinimlerine erişmekle kalmaz, aynı zamanda sevkiyat / depolama gereksinimleri, optimum sıcaklık / nem ve belirli bir ürünle ilişkili risk faktörleri hakkında bilgi alabilirler.




4. ILO MLC Cep Kontrol Listesi – Tüm Denizciler İçin Gerekli Bir Uygulama


   ILO MLC Cep Kontrol Listesi, ILO MLC'nin tüm terim ve gereksinimlerini içeren etkileşimli bir liste sunar. Uygulama, denizcilerin tamamlandıkça faaliyetleri işaretlemelerine olanak tanır. Bu, gemide çalışan tüm denizciler için mutlaka sahip olunması gereken bir uygulamadır.



5. Hazcheck DGL Lite – Tehlikeli Maddeler Hakkında Bilgi


   Hazcheck DGL Lite, IMDG Kodu'ndaki tehlikeli maddeler listesinde yer alan bilgileri sunan ücretsiz bir veritabanıdır. Uygulama, IMDG kodunun 36-12 no'lu değişikliğine güncellenmiştir.


Uygulama, denizde tehlikeli kargoları eleçleme için önemli bir referans aracıdır.



6. ISM ve ISPS Cep Kontrol Listesi – Gemi Tutuklamalarından Kaçının


   ISM ve ISPS sözleşmelerine dair bilgi tüm denizciler için önemlidir. ISM hataları nedeniyle Liman Devleti Kontrol tutuklamaları, yetkililerin eksiklikleri gruplandırarak gemiyi tutuklamayı gerekçelendirmesiyle daha yaygın hale geliyor.


ISM ve ISPS Cep Kontrol Listesi Uygulaması, denizde güvenliği sağlamak, insan yaralanmasını veya can kaybını önlemek ve çevreye ve mülke zarar vermemek için tüm önemli noktaları içeren harika bir kontrol listesi sunar.




7. Maritime World Ports

   Maritime World Ports uygulaması, dünya genelindeki limanların harika bir veritabanını sunar. İstenilen limanı ülke veya liman arama seçimi ile hızlı arama ipuçlarıyla arayabilirsiniz.

Uygulama ayrıca liman büyüklüğü ve türüne göre liman özellikleri, su derinliği, liman web sitesi gibi bilgiler de sunar. Bu, ziyaret ettiğiniz limanları keşfetmek için harika bir uygulamadır.


Saygı ve Sevgilerimle,

Alper Akpeçe Gv'92

651 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1984

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page